Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Художественная гимнастика
| Обновлено 29 июля 2016, 11:35
5482
0

Христина ПОГРАНИЧНА: «Вважаю свій виступ на ЧЄ вдалим»

Другий номер юнацької збірної — поспілкувалася iз кореспондентом Sport.ua

| Обновлено 29 июля 2016, 11:35
5482
0
Христина ПОГРАНИЧНА: «Вважаю свій виступ на ЧЄ вдалим»

Христина Погранична - другий номер юнацької збірної та фіналістка чемпіонату Європи у вправах зі скакалкою. Минулого місяця вона дебютувала на континетальній першості після серії вдалих виступів на етапах КС.

Після повернення додому (гімнастка родом зі Львова) ми поспілкувалися з нею.

Коли і як ти дізналася, що представлятимеш збірну на ЧЄ?
— Думаю, що остаточно це визначилося після Чемпіонату України у травні. Я увійшла в трійку призерів чемпіонату разом із Оленою Дяченко та Євою Мелещук. Але ще не до кінця було зрозуміло з якими саме видами я поїду на ЧЄ. Мабуть, керівництво Федерації прийняло остаточне рішення вже після етапу Кубка Світу в Гвадалахарі.  

Розкажи про підготовку? Чим вона відрізнялася від підготовки до інших значних стартів?
— З початку цього року я виступила на 13 змаганнях. ЧЄ як раз був тринадцятим стартом. Кожен із цих виступів був своєрідною підготовкою до ЧЄ. З найважливіших стартів я б назвала «Miss Valentine», «Gracia Fair Cup», «Кубок Дезіо», «Aphrodite Cup» «World Cup Pesaro», «World Cup Guadalajara». Я чотири рази їздила на збори і тренування у Київ. Ірина Іванівна зробила багато зауважень і поправок, поміняла музику, частину елементів. Починаючи з березня режим тренувань був дуже напружений. У травні, зранку до вечора я тренувалась в залі.    

Не можу не поставити таке питання. Хто зараз твій тренер? Хто готував до ЧЄ?
— На даному етапі я продовжую тренуватись у Львові в СК «Ніка». Моїми тренерами є Ірина Євгенівна Руда та Людмила Володимирівна Яковенко, хореограф – Анна Гаврилівна Сопрунова. Під час підготовки до ЧЄ я багато тренувалась у Києві, в Школі Дєрюгіних, під керівництвом Ірини Іванівни. 

Якщо можна, будь ласка, дай відповідь ще на таке питання. Чи розглядаєш ти для себе переїзд до Києва?
— Наскільки я знаю, поки що про це серйозної розмови не було. 

Розкажи про юніорську збірну? Ти товаришуєш з Дяченко та Мелещук? Ви спілкуєтесь зі старшими дівчатами?
— У нас гарні стосунки з юніорками. Коли я не в Києві, ми постійно переписуємось. З Альоною ми вже багато разом їздили на змагання, з Євою, з Анею Гребою. Гарно спілкуємось з груповичками. Старші дівчата в поїздках нами опікуються, допомагають готуватись до виступів.

 Чим запамятався тобі чемпіонат Європи? Чим він відрізнявся від етапу КС в Іспанії, наприклад?
— 
Рівень організації змагань в Холоні був дуже високий. Ну, і рівень відповідальності зашкалював. На ЧЄ приїхали усі найсильніші. Це були мої найсерйозніші змагання. А взагалі, ми з Іриною Євгенівною до кожних змагань готуємось як до ЧЄ.

Ти вважаєш свій виступ на ЧЄ успішним?
— Вважаю, що так. Я практично по—максимуму зробила все те, до чого ми з тренерами підготувались. Головне, що я впоралась психологічно і усі мої старти були практично рівними. До речі, 16.050 за скакалку – це мій найкращий результат. Поки що.

Розкажи, як тебе зустріли вдома? Батьки, тренер? Мабуть, ти відчувала їхню підтримку?
—Так, звичайно, підтримка батьків для мене є дуже важливою. Я її дуже відчуваю і потребую. Ірина Євгенівна свою підтримку висловлює по—іншому. По життю вона максималістка: каже, що працювати потрібно завжди по—максимуму. Вона і сама так працює. Ірина Євгенівна мені завжди ставить дуже високі планки і каже «я знаю, ти це зможеш». І я їй вірю. Ясно, що вона й сама дуже сильно переживає за кожен виступ. Але ніколи цього не показує назовні.

Розкажи, що ти любиш (музика, кіно, прогулянки)?
— Я дуже люблю, коли ми усією сім’єю ходимо у кіно чи на якісь концерти. Дуже люблю мандрувати із сім’єю – їздити на природу, в гори, в інші міста, в інші країни. Правда зараз на це практично немає часу. Зараз навіть просто прогулятись із батьками по місту – для мене це велике задоволення. Музики в хаті у нас багато: класична, етно, джаз, рок—н—рол. Дуже люблю як тато грає на гітарі. Але зараз мій час виглядає приблизно так: школа, тренування, поїздки, змагання, тренування, змагання, поїздки і т.д. А ще я дуже люблю готувати: робити якісь салати, пекти тістечка. Правда, я тістечка тільки печу, їдять інші, а мені подобається сам процес.

Які подальші плани? Відпочинок чи тренування?
— З ЧЕ я приїхала до Львова о 6 годині ранку. А на 10 годину я вже побігла на тренування.  Зараз ми продовжуємо активно тренуватися, аналізуємо попередні виступи, помилки. В липні плануємо з сім’єю поїхати до моря.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024
Футбол | 27 марта 2024, 18:32 0
Хавбек сборной Украины назвал проблему команды перед Евро-2024

Малиновский считает, что нужно перестать пропускать первыми

Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS
Другие виды | 25 марта 2024, 06:48 0
Тренировка сборной, драма Ферстаппена, Шахтер получил предложение из MLS

Главные новости за 24 марта на Sport.ua

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.